High key.

Fotade mina high key porträtt idag, syrran fick stå modell. Ska bara bestämma mig vilken jag ska lämna in, vilken tycker ni? :-)



Måndag.

Lite eftermiddagsfika ute i solen. Underbart! Det har varit 16 grader idag, skönt! 



Tusensköna.

Det blev en fotopromenad efter jobbet idag, ortoligt skönt med sol! Nu är det sovdags, godnatt♥



Den 29 mars.

Godmorgon! Vaknade vid 8 och var helt utvilad, så skönt! Gick upp och gjorde en underbar frukost och nu har jag suttit och läst tidningen ute i solen, underbart! Precis som det ska vara! Idag och imorgon blir det jobb. Ha en underbar helg och njut i solen ♥



Kvällsfika.

Gjorde lite chokladbollar innan, recept hittar ni här. Sen hade jag lite ananas till det, så gott! Imorgon är det äntligen fredag, som jag ser fram emot det :-)



Mellanmål!

Har gått hungrig hela eftermiddagen så detta passade perfekt som mellanmål när jag kom hem! Längesen jag åt ananas, sjukt gott är det. Idag blir det träning här hemma, plugga matte och övningsköra! Hoppas ni haft en härlig onsdag! ♥



Low key porträtt.

Fotade denna bild på Amanda i studion i skolan idag. Det är till en uppgift vi har i skolan, blev väldigt nöjd. Ska även fota en high key och macrobild! :-)



Nyttiga våfflor.

Man kan ju inte missa att äta våfflor idag när det är våffeldagen. Jag valde dock att göra ett nyttigare alternativ. Vet inte vad som hände med mina bilder men idag är ingen bra fotodag kände jag.. Dem var i alla fall väldigt goda! Här kommer receptet också:
Nyttiga våfflor (ca 3 st)
2 ägg
1 banan
1 krm salt
0,5 dl havegryn (gärna mixade)
1 msk majsmjöl





Fisksoppa: recept.

Fisksoppa 4 portioner

300g lax/torsk kuber

1/2g saffran

2 dl vitt vin

1 burk krossade tomater

5 dl vatten

1 fiskbuljongtärning

1 finhackad purjolök

1 finhackad gul lök

2 dl grädde

250 g räkor

250 g musslor med skal

Salt

Cayenne peppar

Sambal oelek (ca 1 tsk, OBS STARK)

Finhackad dill

 

1. Fräs lök, purjolök och saffran i olja

2. Tillsätt vatten, buljong och krossade tomater

3. Låt koka i 10 minuter

4. Tillsätt vin och koka 10 minuter till

5. Tillsätt grädde och fisken

6. Låt koka 3 minuter

7. Lägg i räkor och musslor och smaka av med kryddorna 




Måndag.

Då var det måndag igen. Snart är denna skoldag över sen blir det gymmet! Sen ska jag hem och ligga i soffan hela kvällen, behöver vila ut!!♥



Söndagsfrukost.

Idag fixade jag ihop denna underbara frukost. Gissa hur mätt jag är nu!? Igår hade jag besökarrekord, så roligt! Älskar när ni kommenterar och ger fin respons på inläggen, fortsätt med det! :-) Nu läser jag lite tidningar sen blir det en promenad med mamma vid stranden. Ha en fantastisk söndag ♥



Söndag!

Fy, drömde att ALLA utom min egen tvillingbror hade glömt min 18-årsdag. Det var hemskt! Jag som ser så mycket fram emot att fylla år. Nu är det bara lite mer än 6 månader kvar! Nu ska jag upp från sängen och göra en god frukost och njuta av att solen skiner ♥



Blommor.

Fotade lite blommor i trädgården innan. Mormor och jag försökte komma på vad det var för blomma men ingen av oss visste. Är det någon av er som vet? :-)
 



Nike free 5.0

Älskar mina nya skor, det är verkligen sköna och ursnygga! Åh vad glad jag är att jag äntligen köpte dem.



Smoothie med lime.

Det blir nästan alltid smoothie till mellanmål eller efter träningen om jag känner mig hungrig. Älskar det! Idag blev det en smoothie på mango, annanas, banan och lime efter dagens benpass på gymmet! Ikväll ska vi laga världens godaste fisksoppa, älskar den! Lovar att lägga upp recept och bilder sen!



Lördagsfrukost.

Gjorde en egen blåbärsyoghurt, sen hade jag lite smoothie som blivit över och två ekologiska osaltade rikskakor med avokado. Mums säger jag bara! 



One whey.

Beställde hem denna godingen från fitnessguru i tisdags och fick hem den idag. Snabb leverans! Provade den direkt blandat med mjölk, sjukt god! Ska inte slarva med att dricka den som jag gjorde med min förra.. Men denna är så god så man kan nog inte glömma den :-) tips!
 



Senaste veckan.






Lite från senaste veckan. 



Onsdag.

Snart är denna dag över. Men först blir det fika och träning, lovely! Är ledig denna helg sen nästa helg ska jag jobba sammanlagt 21 timmar så det är fullt upp. Men cash is king ;-) Sen väntar några fredagar som är röda dagar, klämdagar och studiedagar. Har endast 6 fredagar kvar tills sommarlovet, hur underbart är inte det??



Shopping.

Idag var Carro och jag på Emporia efter skolan. Fick med mig lite välbehövliga saker hem, skönt! Invigde direkt de nya skorna på gymmet och nu blir det häng framför tvn hela kvällen.♥



Kiwi & banansmoothie.

Gjorde denna igår som mellanmål, sjukt gott. Jag hade i en skvätt mjölk också efteråt för att göra den lite tunnare i konsistensen. 



Min kamerautrustning!

Canon EOS 7D
SIGMA 50mm 1:2.8 DG MACRO
TAMRON AF 18-200mm f/3.5-6.3
Canon EF 50mm 1:1.4 
Canon SPEEDLITE 430EX l l
Canon EF-S 18-55mm 
Canon Remote Controller RC-6 och Batteri Canon LP-E6 (har två stycken)

Hama beta51 Stativ (bild kommer)
CF minneskort 16GB (bild kommer)
Samyang fisheye 8mm 1:3.5 (bild kommer)



Nyttiga scones: recept.

Nu har jag bakat dessa scones två lördagar i rad. Fantastiskt gott att äta direkt när de kommer ut ur ugnen. Här kommer receptet:
2 dl havegryn
2 dl dinkelmjöl (kan bytas ut mot vilket mjöl man vill, t.ex grahamsmjöl)
1/2 dl linfrö
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
4-5 dl naturell kvarg
 
Blanda först de torra ingredienserna och tillsätt sen de övriga. Forma till små bullar och lägg ut på bakplåtspapper. Skär ett snitt i sconsen och stick två gånger med en gaffel. Grädda mitt i ugnen på 250 grader i ca 15 minuter. 



Söndagsfrukost.

Idag blev det stekt ägg och en hemmagjord yoghurt med lite musli till frukost. Skönt efter 12 timmars sömn, inte varje lördag man somnar 21.30. Nu ska jag förbereda ett inlägg här till bloggen som skulle varit publicerat för längesen! :-) Återkommer med det senare.



Lördag.




Började denna blåsiga dag med ett pass på gymmet, sen blev det nybakta scones och smoothie till frukost. Under art! Ha en bra lördag!



Middag.

Bilder från igårkväll. Ska även slänga ihop en liten film med klipp från igår. ♥



Röda tulpaner.

Nu har vi röda tulpaner på bordet. Det är så mysigt. Ikväll blir det kronhjortskött och massa annat gott. Har även förberett massa filmer jag ska kolla på, mys! Hoppas ni får en trevlig fredagskväll ♥



Fredag.

Tog en timmes sovmorgon och började dagen med en underbar frukost. Ha en bra fredag!



Blåbärssmoothie.

Började dagen med ett pass på gymmet, sjukt skönt. När jag kom hem från skolan gjorde jag en riktigt god blåbärssmoothie och tryckte även i mig tre av chokladbollarna jag gjort. Så gott! Träningsvärken efter gårdagens magpass börjar sakta men säkert komma. Nu ska jag ut på en liten fotorunda i solen ♥
Eftersom det var många som frågade om receptet på den nyttigare varianten av chokladbollar som jag gjorde så kommer det här:
3-4 dl havregryn
3 msk naturell kvarg
3 msk kaffe
3 msk mjölk
2-3 msk kakao
3-4 matskedar honung



Öga.

Testade skolans macroobjektiv innan och fotade Carros öga. Sjukt svårt att hålla stilla för det är jätte stort. Tror jag håller mig till mitt eget i fortsättningen ;-)



Senaste från mobilen.

Lite bilder från de senaste dagarna. Mycket träning och smoothiesar haha. Igår gjorde jag nyttiga chokladbollar, det var gott! :-)



This is nothing but real love.

Jäklar vad gott detta var efter ett träningspass!



Min lilla lista.

 
Lite saker jag behöver och vill ha. Får vänta tills studiebidrag och lön kommer. Behöver verkligen ett par nya skor och jag vill verkligen ha en klocka så jag kan mäta puls osv. Ska bli roligt när jag väl köpt in allt, även om det kommer ta lite tid :-)  Sedan måste jag verkligen ha en ny hårddisk, får inte plats på alla mina filer på den jag har nu... Fråga om ni vill veta var sakerna kommer ifrån!



En liten film.

2014.03.09 from Hilda Lindgren on Vimeo. Kolla gärna i HD.

Slängde ihop en liten film sen igårkväll. Mysigt, älskar att våren är här! Idag blir det en joggingtur ute i solen, underbart. 




Snödroppar i solnedgången.

Igår fotade jag lite snödroppar i solnedgången. Äntligen är det vår så man kan fota utomhus igen. Det har varit så grått och trist ute innan.



Godmorgon!








Årets första grillning.

Ikväll blir det årets första grillning, underbart! Ska bli sjukt gott, min mage kurrar...



Genom fönstret.

Fotade Abbe genom fönstret innan när jag var ute och filmade lite i solnedgången. Ska se om jag kan få ihop en liten film och ladda upp här! Vet inte om ni sett men jag har varit med på blogg.se startsida 3 gånger i veckan! Sjukt roligt. Tror till och med det varit 3 dagar i rad. Det är verkligen någonting som gör en glad! :D



Sol.

Idag har solen varit framme hela dagen, det är så underbart. Verkar som det blir fler soldagar i veckan, love it!



Energy bars.

Började tagen med ett cardio pass på gymmet, svettigt. Sen åkte jag hem och gjorde energy bars och åt en god frukost. Idag är det filmdag! Tillbaka till skolan imorgon.



Vad skulle jag gjort utan dig?

Vet helt ärligt inte vad jag hade gjort om jag inte hade haft min kamera. Vill bara sticka iväg med kameran runt halsen och upptäcka världen. Dessvärre får det vänta ca 500 dagar till... Jag har åtminstone något att se fram emot!



Träning!

Träningen är det bästa just nu, när jag tränar slipper jag tänka på alla problem och uppförsbackar i livet. Det är fantastiskt. ♥



Lördagsfrukost.

Gick upp klockan 8 imorse och ställde mig och gjorde nyttiga scones, blev jättegoda. Till de hade jag en banan och apelsin smoothie. Perfekt start på dagen! Vädret är perfekt och mamma och jag har redan hunnit med ett pass på gymmet!



Senaste i mat-väg.





Mums!!! :-)



Onsdagslyx.

Unnade mig en liten efterätt innan. Gjorde fluff innan på äggvita, kakao och banan. Till det hade jag banan och hallon, så himla gott! Nu blir det sovdags, känner på mig att torsdagen, fredagen och lördagen kommer bli himlahimla bra, dock kommer det nog bli dåligt med uppdatering. Men ha det bäst tills vi hörs nästa gång! :-)



Vårtecken!

Äntligen lite fina vårtecken och solen har tittat fram lite idag. Så underbart! Idag är det 100 dagar till sommarlovet, som man kan längta. Ska bli härligt med ledighet från skolan och lite värme :-)



Min söndag.

Detta åt jag till middag när jag kom hem från jobbet idag. Hade för övrigt det skit bra på jobbet, och jag bevisade att jag faktiskt kan baka cup cakes (med sprits) haha! Mest så ni vet alltså ;-) Men det blev som ni ser hemmagjorda biffar, sallad, ägg och lite pistachnötter. Känns som jag kommer att ha pistashnötter som helgsnacks varje helg framöver haha, hade helt glömt bort hur gott det är!! Nu ska jag slänga mig på soffan, hoppas ni haft en fantastisk helg ♥



Tips på instagramkonto!

nataliejillfit - Natalie är en 42-årig mamma som äger! Hon är sjukt vältränad och lägger alltid upp videos på olika övningar man kan göra. Videorna är alltid välgjorda, genomtänkta och bra. Hon är väldigt inspirerande. Perfekt konto om man vill ha tips på övningar och bli inspirerad.
factsoffitness - Detta är ett inspirationskonto. Sidan är full med pushande texter och bilder. Sjukt bra citat och fakta som får en att vilja träna.
 
gymadvices - Inspirationskonto. En bra sida som visar bilder på olika övningar och hur man utför dem. Enkla och välbeskrivna bilder.
 
firgirlsworldwide - Inspirationsbilder. Mycket fina och bra bilder, fram för allt på vältränade tjejer eller tjejer som tränar. Inspirerande!
nikewomen - Ett konto av Nike. Riktigt fina bilder i bra kvalitet, man blir sjukt glad av att se alla bilderna och det är så roligt att bilderna är proffstigt tagna. Mycket bilder på snygga träningskläder och skor.
tillsammans_ar_vi_starkare - Detta konto tillhör två svenska systrar som alltid lägger upp inspirerande bilder. Tips och recept på olika hälsosamma måltider. De får verkligen att vilja laga fin och hälsosam mat! 
idasfitnesschallenge - Ett konto av svenska Ida som alltid lägger upp fina bilder på hälsosamma måltider, älskar hennes frukostar och andra roliga påhitt som hon äter. Ibland kommer det även upp lite bilder från när hon tränar, som alltid är lika inspirerande. 
fitnessbeautys - Detta är ett konto av en 17-åring från Sverige. Extra roligt är det eftersom hon är svensk och lika gammal som mig. Vill alltid prova på nya saker när jag ser inlägg från detta konto, jag blir inspirerad av att prova på nya saker och det är sjukt roligt!
fitnesspageforall - Detta är verkligen ett inspirationskonto, de postar massa olika bilder som de hittar. Det är alltså inte egna bilder. Har följt detta konto väldigt länge, och det går absolut aldrig en dag då det kommer bilder som får en att vilja sluta följa. 
systrarnajonsson - Ännu ett konto som jag inspireras av. Systrarna från Sverige lägger alltid upp fina bilder på deras mat. Dem engagerar sig alltid åt att lägga upp det snyggt och man kan inte bli annat än sugen på maten dem gör!
linnlowes - Detta är ett konto som jag hittade alldels nyligen. Älskar Linns bilder! Dem är ljusa, fina, inspirerande. Hon lägger ut allt ifrån nyttiga snacks, grymma egopics till träningsbilder/videor. Kunde knappt välja vilka tre bilder jag skulle välja hit för att visa er.
 

Hoppas ni gillar mina tips, detta är mina favoritkonto när det gäller träning och hälsa! ♥
Ni följer väl mig på instagram? hildalindgren heter jag där!



Lunch.

Detta åt jag till lunch idag. Lite rester sen igår och två stekta ägg, sjukt gott. Ikväll kommer Carro hit, mysigt. Har övningskört mycket i helgen, känns bra! Imorgon blir det jobb, kul! :-)



Hallonsmoothie.

Gjorde denna imorse, så sjukt god! Hade bara hallon, naturell 0,1% kvarg, 1/2 tsk stevia i. Underbar! Älskar färgen också, himla fin. Har faktiskt aldrig gjort smoothie på hallon innan, men gud så gott det var, ska definitivt göra det igen :-)



Ny månad

 



Tips på bra appar jag använder till träning och hälsa.

RunKeeper – En app där du använder dig utav gps:en på mobilen för att se vilken sträcka på en karta som du går, cyklar eller springer när du är ute. Innan man börjar sin träning så väljer man om det är gång, cykling, löpning, stavgång, skidåkning osv. Den mäter ut avstånd, brända kalorier, tid, genomsnittligt tempo/minut och mycket annat. Jag älskar denna appen, använder alltid den så fort jag är ute och går eller joggar. Det är perfekt för den som vill veta avstånd, tid och mycket annat. GRATIS 

 
Virtual Trainer – En perfekt app för dig som inte vet vad du ska göra för övningar. Här finns allt! Stetching, skivstång, hantlar, TRX, kettlebell, gymboll, cablecross, kroppsövningar, bosuboll, mediciboll och uppvärmning. Det är en jätte enkel app där du har bild på en kropp och väljer smidigt och enkelt vilken kroppsdel du vill träna, så kommer alla olika förslag upp och du kan kolla på en video hur man gör. Detta kräver dock att du betalar för premium inne i appen. Utan premium kan du bara se övningen på bild, inte hur man utför den. Man kan göra egna program i sin profil, man väljer hur många pass och vilka övningar. Man kan ansluta appen till sitt gym och man kan kolla på andras pass via appen. Det funkar absolut att använda appen utan att betala, men det ska man inte göra om man inte vet redan sen innan hur man utför övningen, då man inte kan se exakt hur man gör. Helt klart värt att betala för appen tycker jag! GRATIS, erbjuder köp inuti app.
 
Daglig workouts GRATIS – Detta är en gratisversion av appen ”Daglig workouts”. Man kan välja om man vill träna mage, ben, gump, armar eller cardio. Efter de väljer man antingen 5,8 eller 10 minuter.  På varje övning finns det video hur man utför den och hur länge man ska göra det. Detta är en enkel app men där finns inte så många övningar. Men perfekt om man bara vill ha tips på några övningar man kan göra på kort tid. På engelska. GRATIS
 
Nike Training Club – Detta är en app på engelska, men den är lika lätt att förstå ändå. Här har du en profil du loggar in med och man kan göra egna träningsprogram här också.  Det finns massor av olika program för vad man vill göra. Det finns tre svårighetsgrader på varje program och man väljer själv vilken grad man vill träna på. Man kan också välja om man vill träna en speciell kroppsdel. Programmen är från 15-45 minuter. Här får man instruktioner med text och bilder. GRATIS
 
 
Lifesum – Detta är en app där du ställer in din vikt, längd, ålder och hur aktiv man är i din profil. Du får reda på ditt BMI och ditt dagliga kaloriintag. Man kan söka på all sorts mat som finns, och det bästa är att man kan scanna streckkoden på en vara och se hur många kalorier den innehåller. Detta är alltså en app där du lägger in maten du äter och vad du tränar för att hålla dig till de kaloriintag du ska ha varje dag. Passar till dig som vill ha koll på hur många kalorier du stoppar i dig varje dag, och gör av med. GRATIS – erbjuder köp inuti app.
 

 



Matbloggstoppen